Министърът на икономиката Даниела Везиева е разпоредила проверка по документацията, която

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева е разпоредила проверка по документацията, която
Коментари Харесай

Везиева: Проверява се документацията, публикувана от ДКК |

Министърът на стопанската система Даниела Везиева е разпоредила проверка по документите, която са качили от Държавната консолидационна компания. 

" За част от нещата знам, тъй като сме ги коментирали по време на състезанията. Декларацията, която е попълнила госпожа Караганева, е вярна. Тя не е основен секретар, преди да си подаде документите за състезанието ", сподели отрасловият министър пред Нова ТВ.

Само месец след като  за изпълнителен шеф на ДКК, , който е назначен по време на предходната власт. 



" С дейностите си ДКК ни приказва, че екипът няма предпочитание да следва смяната и да работи транспарантно. Не знам кой на кого е вдигнал мерника. Изглежда пазят остарелия модел на ДКК. Помним оня половин милиард, който беше изразходен по непрогледен метод. Това е работата на ръководството на остарялата Държавната консолидационна компания ", съобщи министър Везиева. 

По думите й преди изпратено известие до медиите никой не е съобщил да има проблем: " Имаме непрекъсната връзка. Ако е имало потребност от разискване на нещо, постоянно сме реагирали. Ако е имало някакво подозрение за корист, е трябвало да го изкоментираме ".

Икономическият министър добави, че продължава да стои зад това, че решенията, които са взети от Съвета на шефовете, не са по законоустановения ред. " Затова свидетелстват и напътствията от комерсиалния указател, които са дадени през вчерашния ден. Решението е взето, без да се уведомят всички членове на ДКК и без оповестен дневен ред ", добави Везиева. 

Във вторник министърът на стопанската система изиска, които са назначени в последните дни от мандата на държавното управление на Бойко Борисов в края на април.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР